Penetratietesten: Is uw netwerk veilig?

Gepubliceerd op 19 oktober 2020 om 15:30

Bij de security maatregelen die een bedrijf dient te nemen om de risico's op cybercriminaliteit te verlagen hoort ook het controleren of het (vanuit buiten de organisatie én vanaf intern) mogelijk is om ongeoorloofd toegang te krijgen tot de vitale onderdelen van het netwerk (bijvoorbeeld de servers waar de data is opgeslagen). Zo'n penetratietest (oftewel pen-test) levert belangrijke informatie over de veiligheid van uw netwerk en de continuïteit van uw bedrijf.

Een complete penetratietest bestaat uit een externe en interne  securityscan:

  • EVA: (Extern Vulnerability Assessment): Een externe scan die via het internet wordt uitgevoerd
  • IVA: (Internal Vulnerability Assessment): Een scan vanaf een directe aansluiting op het interne kantoornetwerk.

Bij een penetratietest worden er vooraf goede afspraken gemaakt over de procedure en "hoe diep" er getest mag/kan worden. Op de website https://www.kochconsultancy.nl/overige-diensten/penetratie-testen kunt u lezen welke testen er worden uitgevoerd bij een EVA en een IVA. 

Een penetratietest levert vaak verrassende resultaten op. Bedrijven zijn verbaasd hoe makkelijk het blijkt te zijn om van buitenaf via het Internet binnen te dringen. De (vertrouwelijke) rapportage van zo'n penetratietest bevat uiteraard ook concrete aanwijzingen over hoe de gevonden kwetsbaarheden geëlimineerd kunnen worden.

De rapportage van een penetratietest is ook uitermate geschikt om opgenomen te worden in de AVG-Privacy administratie. Hiermee kunt u namelijk aantonen dat u er alles aan heeft gedaan om uw bedrijfsinformatie goed te beschermen.

Wilt u  meer informatie over de mogelijkheden van een penetratietest? Neem dan gerust contact op. Dat kan via onderstaand formulier, via e-mail  info@kochconsultancy.nl of via de contact pagina op de website: https://www.kochconsultancy.nl/contact 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.