Heeft u de AVG goed geïmplementeerd?

Gepubliceerd op 19 oktober 2020 om 15:16

De AVG Privacywetgeving levert voor veel bedrijven nog steeds veel vragen op. Dit resulteert in het uitstellen van de te nemen maatregelen om compliant te zijn. Dit is niet nodig en kan resulteren in een onaangename kennismaking met de Autoriteit Persoonsgegevens op het moment dat er iets fout gaat. In dit artikel wil ik graag de aandacht vragen voor een drietal belangrijke diensten die u kunnen helpen bij een goede AVG implementatie.

1. Voorlichting : Online AVG presentaties
2. AVG Privacy Administratie
3. Second Opinion: Hebben we alles goed op de rit? 

1. Voorlichting: Online AVG Presentaties

Hieronder introduceer ik twee presentaties (één voor management en één voor medewerk(st)ers) die veel vragen over de AVG wegnemen. Dit zijn presentaties die online worden verzorgd voor uw bedrijf. De presentaties kunnen live worden gegeven. Een andere mogelijkheid is dat de presentatie vooraf wordt opgenomen en dan gedurende een week 24/7 beschikbaar wordt gemaakt voor al uw medewerkers. Het voordeel is dan dat de medewerkers (ook vanuit huis!) de presentatie kunnen bekijken op een moment dat het hen het beste uitkomt. 

Online presentatie: AVG voor Management:
Deze presentatie is speciaal gericht op directie en management van bedrijven. Hierin wordt uiteengezet welke gevolgen de AVG heeft voor het bedrijfsleven en wat de verplichtingen zijn waaraan een bedrijf moet voldoen. 

Online presentatie: AVG - Datalekken voor medewerkers:
Deze presentatie is speciaal gericht op alle medewerk(st)ers van bedrijven.
Er wordt voor medewerk(st)ers uitgelegd wat de AVG betekent en waarom het zo belangrijk is dat iedereen hier rekening mee houdt. Het grote risico voor een bedrijf is dat er datalekken ontstaan. Daarom behandel ik in deze presentatie ook onderwerpen als "Wat is een datalek", "hoe ontstaat een datalek" en "wat moet je doen als je een datalek veroorzaakt".   

Zie voor meer informatie over deze online presentaties:
https://www.kochconsultancy.nl/voorlichting-training/awareness-sessies-online

2. AVG Privacy administratie
De AVG vraagt van bedrijven om te allen tijde te kunnen aantonen dat er aan de wet wordt voldaan. Dit betekent dat alle bedrijven een privacy-administratie moeten voeren waarin alle zaken met betrekking tot het privacy-beleid zijn opgenomen zoals bijvoorbeeld het verwerkingsregister, de verwerkersovereenkomst, de privacyverklaring en nog veel meer. Zo'n administratie kan bestaan uit verschillende Excel- en/of Word-documenten maar dat levert direct problemen op in het bijhouden van de administratie. Een betere oplossing is natuurlijk om (net zoals bij uw financiële administratie) ook voor de privacy-administratie een tool te gebruiken.

PACT-Privacy is een tool die in samenwerking met klanten en juristen is ontwikkeld en daarmee heeft u uw complete AVG-administratie op één plaats 24/7 online voorhanden. De kosten van de tool zijn laag (vanaf 37 Euro per maand) en de tool is makkelijk te gebruiken.


Kijk op https://www.kochconsultancy.nl/overige-diensten/avg-diensten voor meer informatie over PACT-Privacy en het aanvragen van een trial-licentie of een vrijblijvende online demonstratie.

3. Second Opinion: Hebben we alles goed op de rit voor de AVG?
Veel bedrijven zijn enthousiast begonnen met het implementeren van de AVG in hun organisatie. Er is een lijstje gemaakt van de verwerkingen en welke persoonsgegevens worden verwerkt. Maar dan rijst al snel de vraag: "En nu?" Is dit wat we moesten doen? Zijn we nu compliant aan de AVG?

Met een Second Opinion onderzoek wordt gekeken hoe het er voor staat met de AVG-implementatie in uw bedrijf. Aan de hand van een vijftigtal controlepunten ontvangt u een rapportage over de situatie en een advies over welke punten nog aandacht behoeven. U weet dan precies welke acties er nog ondernomen moeten worden om compliant te zijn aan de AVG. Dit onderzoek kan snel worden uitgevoerd door middel van een bezoek aan uw bedrijf..     

Wilt u meer weten over de AVG-diensten van Koch Consultancy? Neem dan gerust contact op. Dat kan via onderstaand formulier, via e-mail  info@kochconsultancy.nl of via de contact pagina op de website: https://www.kochconsultancy.nl/contact 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.