Security Awareness Platform:

Training + Phishingtesten

 

Het vergroten van de security- en privacy-awareness en het veranderen van het gedrag van mensen zijn geen eenmalige acties, maar een structureel, continu proces. Het Security Awareness trainings- en phishing platform is daarbij de perfecte tool om medewerkers doorlopend te trainen en te testen op het gebied van security awareness. 

 

E-LEARNING

Het voordeel van E-learning is dat het de mogelijkheid biedt om medewerk(st)ers periodiek leermodules te sturen. Daarnaast kunnen medewerk(st)ers de leerstof volgen op het moment dat het hen het beste uitkomt op computer, tablet of smartphone. De leermodules kunnen aan alle medewerk(st)ers worden aangeboden of in geselecteerde groepen van medewerk(st)ers. Er kan per groep worden gerapporteerd over de voortgang van het leerproces. De volgorde, selectie en timing kan aangepast worden. Zo kun je een leerprogramma samenstellen dat perfect aansluit op de wensen van de organisatie.

 

MODULAIR OPGEBOUWD

Bij het afsluiten van een abonnement krijg je toegang tot alle (50+) beschikbare interactieve training modules, games en kennistesten over thema's zoals phishing, wachtwoorden, mobiele devices, social engineering, privacy en de AVG. De modules behandelen verschillende thema’s op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. De lengte van de modules varieert tussen de 5 en 15 minuten en worden gevolgd door een paar korte oefenvragen. Ook is er een afsluitende kennistest beschikbaar. Bij positief resultaat is het mogelijk om een Security Awareness certificaat te sturen naar de deelnemer. Er verschijnen regelmatig nieuwe modules waar je automatisch gebruik van kunt maken. De modules zijn beschikbaar in 8 talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Pools en Tsjechisch. Gebruikers kunnen zelf eenvoudig van taal wisselen. 

 

WERKT U THUIS? MODULE "THUISWERKEN". 

Veel mensen werken tegenwoordig regelmatig thuis.  In een korte  training over thuiswerken met handige tips & tricks leert men hoe er op een veilige manier thuisgewerkt kan worden. Waar moet men op letten als het gaat om een veilige verbinding, de werkplek, vergaderen en het opbergen van apparaten en documenten? Tips & tricks worden afgewisseld met oefenvragen. (Deze module is uitsluitend beschikbaar in de Nederlandse taal)

 

ONDERWERPEN E-LEARNING MODULES 

De bibliotheek van E-learning modules wordt regelmatig aangevuld met nieuwe online trainingsmodules. Zo kun je doorlopend nieuwe en relevante trainingen aanbieden aan alle medewerk(st)ers. Bekijk hieronder een selectie van onderwerpen die in de trainingen behandeld worden:

Introductie Security Awareness: Wat is het belang van veiligheidsbewustwording en wat zijn de risico’s en consequenties van menselijk handelen?

Sterke Wachtwoorden: Informatiebeveiliging begint met een sterk wachtwoord. Hoe kan je sterke wachtwoorden maken die makkelijk te onthouden zijn?

Veilig surfen op het Internet: We surfen dagelijks op internet. Hoe kan je veilig surfen op internet? Hoe herken je malafide URL’s en websites?

De beveiligde verbinding: Waarom is een beveiligde verbinding (HTTPS) zo belangrijk?

Informatie in de Cloud: We werken steeds vaker in de cloud. Hoe maak je veilig gebruik van clouddiensten?

De grootste gevaren op het Internet: Gevaren liggen overal op de loer. Wat is cybercriminaliteit en welke gevaren levert het op?

Phishing: De grootste digitale dreiging waar organisaties mee te maken hebben. Wat is phishing, hoe kan je phishing herkennen en hoe reageer je daarop?

De veilige computer: De computer is onmisbaar. Wat moet je wel en niet doen om veilig gebruik te maken van de computer en hoe hou je deze virusvrij?

De veilige werkplek: Hoe draag je bij aan een veilige werkplek, waar zorgvuldig wordt omgegaan met informatie?

Het vernietigen van data: Informatie is goud waard voor criminelen. Hoe vernietig je fysieke en digitale informatie op een veilige en juiste manier?

Social Engineering: Hoe herken je social engineering? Wat moet je doen bij verdachte telefoontjes en onbekende bezoekers?

Veilig omgaan met mobiele apparaten: We nemen ze overal mee naar toe. Hoe ga je op een juiste manier met mobiele apparaten om en hoe zorg je voor een adequate beveiliging?

Veilig gebruik maken van WIFI: Hoe kan je veilig buiten de deur werken en hoe kan je veilig gebruik maken van wifi?

Veilig apps downloaden: We maken uitvoerig gebruik van apps op onze telefoons en tablets. Hoe weet je of een app veilig is?

USB-opslag apparaten: Het gemak van USB-opslagapparaten is groot, maar brengt ook risico’s met zich mee. Hoe ga je veilig met USB-opslagapparaten om?

Privacy: Hoe moet je omgaan met persoonlijke data in het dagelijks werk? Welke gegevens mogen er uitgewisseld worden en welke niet?

Digitale bedrijfsfraude: Welke methoden gebruiken criminelen om organisaties (digitaal) op te lichten? Hoe kan je ze herkennen en wat zijn juiste manieren om te reageren?

De AVG privacywetgeving: Wat is de AVG? Wat zijn persoonsgegevens en hoe voorkom je dat er datalekken ontstaan?

Kennistesten: De kennis van medewerkers wordt getest met een korte en uitdagende kennistestjes.

Download posters en Cartoons

HOUD ZELF DE REGIE

De beheerder van het platform kan leerprogramma’s samenstellen, gebruikers en groepen beheren, en (per module) rapporten en certificaten genereren. Dit alles in een gebruiksvriendelijke user interface. Zo is er altijd het juiste leermateriaal voor de juiste persoon op het juiste moment beschikbaar. Is er reeds een eigen LMS (Learning Management System) in gebruik? Het integreren van de modules in uw LMS is mogelijk. Alle modules zijn beschikbaar in SCORM en xAPI voor integratie in het eigen LMS.

 

MEERTALIG

De content is beschikbaar in 8 talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Pools en Tsjechisch.

 

PHISHINGTESTEN

Met hetzelfde  platform kun je onbeperkt phishingtesten versturen. Het is helemaal aan jou of je 5, 10 of zelfs meer phishingmails per jaar wil versturen. Er kan gekozen worden uit een ruime selectie van kant-en-klare templates of je kunt ook met de "Phishing Creator" je eigen phishingmails samenstellen. Plan de simulaties in en volg live de resultaten!

Niet alleen de phishing e-mails die voor de test gebruikt worden maar ook de landing-pagina's kun je zelf bepalen. Er kan bijvoorbeeld een "leermoment" gecreëerd worden direct nadat een gebruiker op een link in de phishingtest heeft geklikt. Maar je kunt er ook voor kiezen om een inlogscherm te tonen waar mensen wordt gevraagd in te loggen.

Een phishingtest geeft zeer waardevolle informatie over de risico's waaraan een bedrijf blootstaat. Phishing is een groot gevaar voor het bedrijfsleven. De gevolgen van phishing kunnen zeer ernstig zijn. Ransomware besmettingen worden meestal verspreid met phishing berichten.

Medewerk(st)ers moeten daarom begrijpen wat phishing is en in staat zijn om phishing berichten te herkennen.

 

TWEE VLIEGEN IN ÉÉN KLAP!

Met een abonnement op het Security Awareness platform vang je twee vliegen in één klap: Je kunt medewerk(st)ers trainen én je kunt testen of de awareness training effect heeft. Het platform is de ideale basis om het bewustzijn (awareness) van de organisatie op het gebied van security en privacy te vergroten. Vraag met onderstaand formulier meer informatie aan over het platform.

 

Meer informatie ontvangen over de mogelijkheden en prijzen van het Security Awareness platform (E-learning én Phishingtesten)? Laat dan hieronder uw reactie achter.

 


Ik wil graag meer (prijs)informatie over het Security Awareness platform voor E-learning en Phishing testen