• Nieuw: "New Hire" awareness presentatie
  • Zie voor meer informatie de tab "Voorlichting & Training"

Phishingtesten

ERVAAR HET GEVAAR MET EEN PHISHINGTEST

Phishing is de grootste digitale dreiging waar organisaties mee te maken hebben. Van het klikken op een link in een e-mail tot het openen van een bijlage, een moment van onoplettendheid of onwetendheid en een fout is snel gemaakt. Gevolgen zijn vaak groot: ransomware, virussen, gestolen data of het verlies van geld. Herkennen uw medewerkers een phishingmail? Test uw medewerkers periodiek en maak hen weerbaar tegen een phishing-aanval met een phishing test.

 

CYBERDREIGING NUMMER 1

  • Ruim 60% van de organisaties heeft het afgelopen jaar een phishing-aanval meegemaakt
  • In ruim 70% van de gevallen betreft het spear-phishing, gericht op een specifiek individu
  • 30% van de phishing e-mails wordt geopend
  • 90% van alle datalekken wordt veroorzaakt door een phishingmail
  • Phishing e-mails zijn vaak niet meer van echt te onderscheiden

 

LAAT EENS EEN TEST DOEN. U STAAT VERSTELD VAN DE RESULTATEN! 

De resultaten van een phishingtest geven inzicht in de gevoeligheid van de organisatie voor deze vorm van criminaliteit. Het is vervolgens mogelijk om de juiste maatregelen te nemen om de medewerk(st)ers bewust te maken van de risico's, zowel op het werk als in de thuissituatie. Maak medewerk(st)ers de sterkste schakel! Bewuste medewerk(st)ers maken  een organisatie weerbaar en dat verlaagt het aantal cyberincidenten en datalekken.  

 

PHISHING TEST VIA E-MAIL of SMS

Krijg inzicht in hoeverre uw medewerkers in staat zijn om phishing te herkennen. Resultaten worden uitgebreid gerapporteerd. Denk hierbij aan het aantal geopende e-mails, clicks op links of gegevens die worden achtergelaten. Het is ook mogelijk om door ons een sms phishing simulatie uit te laten voeren. (Smishing)

 

* Rapportage wordt gedaan na iedere phishing-test.

 

Onze voorgedefinieerde generieke phishingmails zijn in te zetten bij elke organisatie. De e-mails variëren van inhoud en niveau en bevatten een veilige “besmette” link. Wordt er geklikt? Dan komt de werknemer terecht op een landingspagina met feedback en diverse tips over hoe phishing in de toekomst te herkennen. Een maatwerk mail stemmen we volledig met u af. Denk aan de soort link (naar website of login portal), inhoud, ontwerp en de landingspagina.

 

PHISHING TEST VIA TELEFOON ("VISHING")

Veel mensen hebben het al meegemaakt: Je wordt gebeld door een zogenaamde Microsoft medewerker die je vertelt dat er een probleem is met je computer. Of door iemand die zegt dat hij van de bank is en die je vertelt dat er iets mis is met je bankpasje. In dergelijke gevallen proberen deze criminelen informatie te ontfutselen zoals bankgegevens,  inlogcodes, passwords, etc.) Bij een phishing test per telefoon worden een aantal medewerkers door een onderzoeker gebeld en wordt getest of het mogelijk is om telefonisch vertrouwelijke informatie te verkrijgen.

 

PHISHING TEST VIA USB-STICK

Een andere mogelijkheid om binnen te dringen in computersystemen is via een zogenaamd "verloren" USB-stick. Cybercriminelen verspreiden dan USB-stick waarop een virus staat. Bij deze test verspreiden we in en rond uw bedrijfspand een aantal USB-sticks en kunnen we meten of deze sticks nadat ze gevonden zijn ook daadwerkelijk worden gebruikt.  

 

ORGANISATIE ETHIEK

Is het vanuit uw organisatie onethisch om een phishing test (ongeacht welke vorm van phishing) uit te voeren zonder aankondiging? Kondig de phishing simulatie dan (beperkt) aan. Hierbij is het voordeel dat medewerkers alerter gaan reageren en kritischer zullen kijken naar binnenkomende e-mails, het zou immers een phishingmail kunnen zijn. Het resultaat? Een hoger veiligheidsbewustzijn. Hou wel rekening met het feit dat een vooraf aangekondigde phishing-test een lager klik-percentage als resultaat heeft.

 

U wilt meer informatie ontvangen over de mogelijkheden van phishing-testen? Laat dan hieronder uw reactie achter.

 


Ik wil graag meer informatie over Phishing testen