Proofpoint Essentials

Bescherming tegen cyber-dreigingen voor het MKB

 

Wat is Proofpoint Essentials?

Proofpoint Essentials is een kostenbesparende en eenvoudig te gebruiken security oplossing  die speciaal is ontwikkeld voor het Midden- en kleinbedrijf. Proofpoint Essentials is een SAAS (Software as a Service) oplossing. Er hoeft dus geen hardware of software geïnstalleerd te worden en de updates worden automatisch uitgevoerd. Een licentie kan eenvoudig worden aangeschaft en kan maandelijks worden stopgezet.

 

E-mail is hét favoriete platform voor cyber-aanvallen

Ieder MKB bedrijf heeft te maken met dezelfde cyber-dreigingen als grote organisaties. Hierbij speelt E-mail een grote rol: E-mail is voor cybercriminelen hét favoriete medium om hun aanvallen uit te voeren. Denk hierbij aan spam-mail en phishing-berichten waarmee malware, ransomware en virussen worden verspreid. Het is daarom van groot belang dat inkomende én uitgaande mail wordt beschermd tegen dreigingen van buitenaf en verlies van (vertrouwelijke) gegevens.

 

Dezelfde bescherming als grote organisaties  

Proofpoint voert dagelijks miljarden security-analyses uit op E-mails, URL’s en bijlagen van duizenden wereldwijde klanten. De kennis die ze hiermee vergaren over cyber-dreigingen en -aanvallen wordt verzameld op het “Proofpoint Nexus Intelligence Platform”. Proofpoint Essentials maakt gebruik van de kennis van datzelfde kennis-platform. Hierdoor krijgen MKB bedrijven met Proofpoint Essentials dezelfde bescherming als grote (Enterprise) bedrijven.

 

E-mail bescherming en Security Awareness

Er zijn voor Proofpoint Essentials twee belangrijke onderdelen beschikbaar waarmee MKB bedrijven zichzelf kunnen beschermen tegen cyber-dreigingen. Deze twee onderdelen zijn:

 

  1. Proofpoint Essentials (E-mail security en databescherming)

Zoals hierboven reeds omschreven is E-mail het favoriete medium wat door cybercriminelen wordt gebruikt om aanvallen uit te voeren. Proofpoint Essentials Advanced biedt bescherming tegen deze cyber-dreigingen door middel van:

  • Uitgebreide cybersecurity met spam- en phishing -detectie
  • Dynamische sandboxing van attachments (bijlagen) en URL’s
  • E-mail encryptie en DLP (Data Loss Prevention)
  • Social Media account bescherming

 

  1. Proofpoint Essentials Security Awareness

Geen enkele cybersecurity oplossing is compleet als er geen rekening wordt gehouden met het bewustzijn van de mensen in de organisatie. Met de Security Awareness component van Proofpoint krijgt u Security Awareness training voor alle medewerk(st)ers. Het helpt bij het verlagen van de risico’s van phishing aanvallen en malware infecties. Het maakt uw medewerk(st)ers weerbaar en dat verlaagt het aantal security incidenten en datalekken.

  • Met de "ThreatSim" phishing simulaties (phishingtesten) krijgt u inzicht in de gevoeligheid van de organisatie voor phishing berichten
  • Er is aansprekende training content (E-learning) beschikbaar in 40+ talen
  • Uitgebreide rapportages geven duidelijkheid over het gedrag van medewerk(st)ers bij gesimuleerde aanvallen

 

Threat Protection: Bundel van E-mail bescherming én Security Awareness

Beide onderdelen (1 en 2 zoals hierboven beschreven) kunnen los van elkaar gebruikt worden. Uiteraard krijgt u de meeste waarde voor uw investering en de beste bescherming als beide onderdelen worden gebruikt. Om dit voor de MKB bedrijven extra aantrekkelijk te maken is er de Proofpoint Essentials Threat Protection Bundel.  Met deze bundel krijgt u sterke bescherming tegen cyber-aanvallen PLUS Security Awareness training waarmee medewerk(st)ers (en dus uw organisatie) weerbaar worden tegen dreigingen. 

 

Proofpoint Essentials Threat Protection Bundel

Wilt u meer weten? U kunt via onderstaand formulier contact opnemen: