Organiseer eens een security awareness maand!

Gepubliceerd op 2 november 2020 om 14:13

Om medewerk(st)ers bewust te maken van security-risico's waar ze (op het werk én thuis!) aan bloot staan kun je diverse activiteiten organiseren. Online presentaties zijn een goede en leuke manier om kennis over te dragen. De inhoud van de presentaties wordt vooraf besproken en op de bedrijfssituatie aangepast. Zo kunnen specifieke onderwerpen, richtlijnen of procedures  nog eens nader onder de aandacht worden gebracht. Omdat de presentaties gedurende een week 24/7 beschikbaar worden gemaakt kan iedere medewerk(st)er de presentaties bekijken op het moment dat het hem/haar het beste uitkomt. 


Met de "Awareness-maand" van Koch Consultancy is het mogelijk om gedurende 4 weken de aandacht van medewerk(st)ers te vestigen op een aantal belangrijke security- en privacy-gerelateerde onderwerpen. Op die manier wordt de awareness van de medewerk(st)ers vergroot.

Hoe werkt het?
Er worden 4 presentaties van ongeveer 30-45 minuten gemaakt over onderwerpen die van belang zijn voor alle medewerk(st)ers in uw organisatie. Gedurende die 4 weken wordt er iedere week een nieuwe presentatie beschikbaar gesteld. De onderwerpen zijn (de volgorde kan uiteraard voor u anders zijn):

  • Week 1: Phishing
  • Week 2: Veilig omgaan met wachtwoorden
  • Week 3: De verschillende vormen van internet fraude
  • Week 4: AVG voor medewerkers.

Er is voldoende ruimte om bedrijfsspecifieke zaken in de presentatie op te nemen. Denk hierbij aan eventueel in gebruik zijnde richtlijnen voor het gebruik van ICT-middelen of bedrijfsinformatie. 

Presentatie is de gehele week 24/7 beschikbaar
Om het voor medewerk(st)ers extra makkelijk te maken om de online presentaties te bekijken maken we de presentatie van die week gedurende de gehele week 24/7 beschikbaar. Dit betekent dat de medewerk(st)ers de presentaties kunnen bekijken op een tijdstip wanneer het hen het beste uitkomt. Met name voor medewerk(st)ers die thuis werken is dit interessant.

Belangrijk: de onderwerpen die worden behandeld zijn niet alleen relevant voor op het werk, maar zéker óók in de privé-situatie! De presentaties kunnen gedurende een week onbeperkt bekeken worden.

Wilt u  meer informatie over de mogelijkheden van een "Awareness-Maand"? Neem dan gerust contact op via info@kochconsultancy.nl of via de contact pagina op de website: https://www.kochconsultancy.nl/contact 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.