Veilig thuiswerken - Gratis E-learning module

Gepubliceerd op 18 maart 2020 om 10:28

Het zijn rare tijden. In verband met de verspreiding van het Corona-virus zijn er vanuit de overheid vergaande maatregelen aangekondigd. Als gevolg van deze maatregelen werken veel mensen vanuit huis. Dit heeft vergaande gevolgen voor de veiligheid.

 

Cybercriminelen zijn juist nu extra actief

Cybercriminelen zijn tijdens crisis-situaties extra actief. De verwarrende maatschappelijke situatie in combinatie met het niet zo nauw nemen van de security is een ideale situatie voor het uitvoeren van hun (cyber)criminele activiteiten. Met name de Corona-gerelateerde phishing e-mails worden veel rondgestuurd om mensen te verleiden om op links of bijlagen te klikken die je vervolgens kunnen besmetten met malware of ransomware.

 

Klik niet overal op! Trap niet in alle Corona-gerelateerde berichten die je ontvangt 

Het advies is en blijft:  Klik niet zomaar op iedere link of bijlage in een e-mail. Trap niet in verleidelijke "corona-grapjes", corona verspreiding-kaartjes, nieuws over middeltjes tegen corona, Stanford - adem inhouden test, knoflook, paracetamol-ibuprofen, warm water drinken, etc. etc. etc. Hackers weten dat iedereen nu extra geïnteresseerd is in nieuws rondom Corona. Mensen zijn gewoon extra nieuwsgierig. Ze klikken dan sneller op links en attachments. Niet doen dus! Probeer ook een beetje weg te blijven van alle oeverloze discussies en meningen op Social Media. Het is een bron van nepnieuws en paniek-verspreiders.  

 

Zoek informatie bij de officiële bronnen

Als je informatie wilt weten over Corona en de verspreiding ervan ga dan zelf (dus niet via een link die je via een e-mail of op Social Media ontvangt!) in je browser naar de officiële websites van de overheid (RIVM, GGD, Rode Kruis, etc.)

 

GRATIS E-Learning module over thuiswerken

Om een steentje bij te dragen aan de veiligheid van het thuiswerken bieden we gedurende de periode van Corona maatregelen de mogelijkheid om GRATIS gebruik te maken van een E-learning module. Deze E-learning module bevat nuttige tips met betrekking tot veilig thuiswerken. U kunt zich via onderstaande link registreren. Uw aanvraag wordt dan nog dezelfde werkdag goedgekeurd. De E-learning module duurt slechts 10 minuten en bevat interessante informatie. Aanrader dus.

  • U kunt zich voor deze GRATIS E-learning module registreren via : https://awaretrain.com/nl/lQvB9PgM7b/register
  • Na uw registratie ontvangt u een e-mail waarmee u de registratie kunt bevestigen (om zeker te zijn dat u de registratie zelf heeft ingestuurd)
  • Vervolgens wordt nog dezelfde werkdag uw registratie goedgekeurd. Hiervan ontvangt u een bevestiging en kunt u de E-learning module starten wanneer het u het beste uitkomt.  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.