Corona Virus en Cybercriminaliteit

Gepubliceerd op 31 januari 2020 om 15:51

Met dit extra blogje wil ik even de aandacht vragen voor de gevaren van het Corona virus. U zult ongetwijfeld wel weten wat er aan de hand is. De media staan er bol van: Het Corona-virus verspreidt zich vanuit China snel over de wereld en de WHO (Wereld Gezondheid Organisatie) heeft op 30 januari 2020 de noodtoestand uitgeroepen en deze virus-uitbraak bestempeld als een serieuze noodsituatie voor de wereldgezondheid.

 

In verband met het bovenstaande wil ik graag iedereen die dit leest bewust maken van het feit dat een dergelijke situatie een prachtige opportunity is voor cybercriminelen voor het versturen van phishing e-mails. Phishing e-mails worden immers vaak gestuurd vlak nadat er iets ergs is gebeurd wat prominent in het nieuws is geweest. Bijvoorbeeld na een zware storm met miljoenen schade werden er phishing e-mails rondgestuurd waarin de NS zogenaamd gratis tickets weggaf als excuses voor de vertragingen.

 

Wees daarom in de komende tijd extra op je hoede. Er zullen vast phishing-berichten gaan komen die op een of andere manier inspelen op de serieuze situatie met betrekking tot de Corona-virus uitbraak. En let op: Phishing activiteiten worden gedaan via e-mail, SMS, Whatsapp, Telefoon en USB-sticks!

 

Wees heel voorzichtig met zaken als petities, inzamelings-akties voor slachtoffers, etc.

Klik niet overal op en vul niet zomaar overal je gegevens in.

 

Delen van deze waarschuwing wordt zeer gewaardeerd!

 

Dank u wel voor de aandacht,

Met vriendelijke groet,

Rob Koch (rob.koch@kochconsultancy.nl)  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.