Awareness Maand (online)

 

Voor wie geschikt: Alle medewerk(st)ers van iedere organisatie

Duur van de presentaties : Ongeveer 30-45 minuten per presentatie

Aantal deelnemers: Genoemde prijzen zijn op basis van maximaal 40 medewerk(st)ers. 

Omschrijving:  4 wekelijkse (online) awareness presentaties

                                 De presentaties zijn 1 week online (24/7) beschikbaar voor alle medewerk(st)ers 

                                 Voldoende ruimte voor uw input 

                                  Rapportage

Kosten:                 € 895,00 

                                  Extra dag online beschikbaar stellen van de presentatie:  € 29,95

 

Met het toenemend aantal thuiswerkende medewerk(st)ers is het belangrijk dat er regelmatig aandacht wordt besteed aan het bewustzijn op het gebied van security en privacy. Een effectieve methode om dergelijke onderwerpen onder de aandacht te brengen is door middel van duidelijke online presentaties die op regelmatige basis aan de medewerk(st)ers worden aangeboden. Om het voor management en medewerk(st)ers makkelijk te maken bieden we daarom de mogelijkheid om een "Awareness Maand" te organiseren.

 

Organiseer eens een "Awareness Maand" of "Maand van de Informatiebescherming" 

Bij een awareness maand bieden we de mogelijkheid om gedurende 4 weken iedere week een nieuwe presentatie aan te bieden aan de medewerk(st)ers. De online presentaties duren 30-45 minuten en zijn gedurende een week (maandag - Zondag) 24/7 door de medewerkers via een URL-link onbeperkt te bekijken. Zo ontstaat er een korte awareness campagne waarin de medewerk(st)ers 4 maal  bewust worden gemaakt over belangrijke Internet-risico's.  

 

Onderwerpen van de presentaties

Tijdens de awareness-presentaties wordt in duidelijke taal belangrijke informatie gedeeld over de risico's waaraan iedere medewerk(st)er tegenwoordig blootstaat als hij/zij op Internet actief is. Niet alleen op het werk, maar ook thuis op de bank met de tablet, laptop of SmartPhone.  De presentaties zijn geschikt voor alle medewerk(st)ers in een organisatie . Het zijn absoluut géén technische security-verhalen. Er wordt in duidelijke taal uitgelegd wat de tegenwoordige Internet-risico's zijn en hoe je ermee om kunt/moet gaan.

 

Ruimte voor uw input!

De online presentaties die aan de medewerkers worden aangeboden worden vooraf voor uw bedrijf opgenomen. De agenda van de presentaties  zijn niet "in beton gegoten" en er is voldoende ruimte voor uw input. Er wordt overleg gepleegd over mogelijke bedrijfsspecifieke onderwerpen die meegenomen kunnen worden in de presentatie. Denk hierbij aan de bij uw bedrijf mogelijk in gebruik zijnde richtlijnen voor computergebruik, opslag van gegevens, wachtwoord-beleid, gebruik van eigen apparatuur, thuiswerken, clean desk policy, etc. Deze onderwerpen kunnen dan in de presentaties nogmaals onder de aandacht worden gebracht waarbij het belang van goede naleving van die richtlijnen nog eens wordt benadrukt. 

 

Rapportage

U ontvangt wekelijks een overzicht van welke medewerkers de presentatie van die week hebben bekeken. Het is mogelijk om de presentaties langer dan een week beschikbaar te maken. De additionele kosten die hiervoor in rekening worden gebracht bedragen € 29,95 per extra dag. 

 

De presentaties

Hieronder een overzicht van de presentaties die beschikbaar zijn om ingezet te worden voor een "Awareness Maand":

1. Phishing (Alles over het gevaar van phishing via mail, SMS, WhatsApp, USB, Telefoon)

In deze presentatie wordt een belangrijke methodiek besproken waar cybercriminelen erg succesvol mee zijn: Social Engineering. Eén van de meest gevaarlijkste vormen van Social Engineering is "Phishing". Er wordt uitgelegd wat phishing is en hoe je phishing kunt herkennen. De verschillende vormen van phishing (via e-mail, SMS, USB-stick, Telefoon) worden duidelijk uiteengezet. Ter illustratie worden veel voorbeelden getoond. Bewust personeel maakt een bedrijf weerbaar. Phishing activiteiten door cybercriminelen zijn verantwoordelijk voor grote schade in het bedrijfsleven. Verlaag dit risico daarom door het bewustzijn van medewerk(st)ers te vergroten zodat ze er niet "intrappen".

 

2. Veilig gebruik van wachtwoorden (wat is wel/niet veilig, hoe onthouden, waarom niet vaker gebruiken, etc.)

Iedereen gebruikt (zakelijk en privé) passwords (wachtwoorden) om toegang te krijgen tot verschillende Internet-accounts. Helaas gaat er bij het gebruik van passwords veel fout met betrekking tot de security. In deze presentatie wordt uiteengezet op welke manier je het beste kunt omgaan met passwords. Wat is een sterk password? Hoe kun je ze onthouden? Wat zijn wachtzinnen (passphrases). Wat kan er gebeuren als je hetzelfde password gebruikt voor meerdere accounts? Waarom moet je passwords regelmatig veranderen? Wat is 2-factor authenticatie? Het gebruik van veilige passwords verlaagt het risico van uw bedrijf op het gebied van digitale inbraak en identiteitsfraude. 

 

3. Internet gerelateerde Fraude (CEO-fraude, Tikkie-fraude, WhatsApp Fraude, Nep/spookfacturen, etc.)

Steeds meer bedrijven en privépersonen worden slachtoffer van een van de vele vormen van fraude. De schade kan daarbij oplopen tot zeer grote bedragen. Deze presentatie maakt medewerkers bewust van de verschillende vormen van fraude (CEO-fraude, nepfacturen, whatsApp-fraude, Tikkie-fraude) en op welke manier de criminelen te werk gaan. Bewuste medewerk(st)ers kennen deze vormen van fraude en trappen er niet in!

 

4. AVG voor medewerk(st)ers (Wat is AVG, persoonsgegevens, wat is een datalek, hoe ontstaat een datalek, etc.)

Om datalekken en privacy-incidenten te voorkomen is het van belang dat alle medewerkers van een organisatie op de hoogte zijn van het belang van de AVG privacywetgeving en de mogelijke consequenties als een bedrijf niet goed omgaat met de bescherming van persoonsgegevens. In deze presentatie wordt voor de medewerkers in duidelijke taal uitgelegd wat de AVG is, wat persoonsgegevens zijn en waarom er voorzichtig mee omgegaan dient te worden. Daarna wordt ingegaan op wat een datalek is, waarom het voorkomen van datalekken belangrijk is, hoe ze ontstaan en hoe je datalekken kunt voorkomen. Bij het onderwerp "hoe ontstaan datalekken" zal in grote lijnen worden verteld over phishing technieken door hackers en het veilig gebruiken van wachtwoorden.

 

Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

De "Awareness Maand" kunt u eenvoudig bestellen via de webshop

Via onderstaande buttons kunt u een leaflet en een document downloaden over de mogelijkheden en prijzen van online presentaties en de "Awareness Maand":

 

Leaflet Security Awareness Maand
PDF – 333,6 KB
Online Awareness Presentaties - Awareness Maand
PDF – 184,7 KB

U kunt op de download pagina nog veel meer interessante documenten ophalen over de activiteiten ter vergroting van de awareness.

Met vragen kunt u uiteraard ook contact opnemen via onderstaand formulier of via email: info@kochconsultancy.nl 

Wilt u meer informatie ontvangen over de mogelijkheden? Laat dan hieronder uw reactie achter.

 


Ik wil graag meer informatie ontvangen over het organiseren van een "Awareness Maand"